Paskutinis mainų vizitas į Ispaniją

Gegužės vidury trys gimnazijos šešiolikmečiai Meda S., Marijus B., Erlandas P. ir Ieva K. su trimis mokytojais Sandra, Loreta ir Egidijumi savaitę viešėjo Santandere (Šiaurės Ispanijoje). Tai trejų metų Erasmus+ mainų projekto „Living beside the water” paskutinis vizitas. Tada į Ispaniją atvažiavo ir projekto partneriai iš Graikijos, Ispanijos, Čekijos, Portugalijos ir Italijos. 


Trejus metus visos šalys tyrinėjo vandens reikšmę žmogui, mokėsi kurti pristatymus, bukletus, „Google Map“ žemėlapius, plakatus, elektronines knygas ir video naudodami skirtingas programėles. Mokiniai turtino anglų kalbos gebėjimus, susipažino su skirtingomis kultūromis, bendravo ir bendradarbiavo nuotoliu, kai susitikimas negalėjo vykti gyvai. 

Įspūdžiai
Mokytoja SANDRA
Tereikia džiaugtis kiekviena akimirka!
1. El Soplao (Kantabrijos regionas, Ispanija) požeminiai urvai, kurie pradėjo formuotis maždaug prieš 240 MILIJONUS metų! 
2. Gaiviai šlapias Biskajos įlankos vanduo. 
3. Romantiškas pasivaikščiojimas pakrante. 
4. Kristupo Kolumbo rekonstruoti laivai, kuriais pasiekė Ameriką. 
5. Magdalenos pilis, skirta karališkajai šeimai. 
6. Mažasis jūrų zoologijos sodas, kur ruoniai ir pingvinai puikiai jaučiasi. 
7. Prisimintas ispaniškos paelijos skonis. 
8. Puikus oras.
9. Mieli, draugiški kolegos, be jų nebūtų taip smagu. 
OHO, nebloga dienelė!!!


Mokytojas EGIDIJUS
Keliauju su mokytoja žmona Loreta, su šeimos drauge kolege Sandra ir su geriausiaisiais pasaulyje mokiniais Meda, Mariumi, Ieva ir Erlandu.
Mokomės visi kartu milijono dalykų - mokomės būti žmonėmis.
Mokytoja LORETA
Ketvirtoji viešnagės diena 
Vanduo, aplink vanduo - jūros bangos, kalnų kriokliai, urvai, kuriuose jau milijonus metų laša druskingi lašai, formuodami stalaktitus ir stalagmitus. 
Puiki diena. Kaip ir puikus buvo pasivaikščiojimas po Santander miestą. 
Darbai atlikti, sertifikatai gauti, jūros vandens temperatūra patikrinta, pakvailiota, paelija suvalgyta, liko paskutinė projekto diena. 
Ledinė kava ir pokalbiai apie viską priverčia ir mus pasijusti, lyg atvykome atostogų į kurortinį šiaurės Ispanijos miestą prie Atlanto vandenyno.
Taip greitai prabėgo savaitė – lyg vanduo nutekėjo….

Nuotraukos:
L. Jankūnienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos