Tarptautinis Erasmus+ projektas „Off the Main Highlights“

Pirma diena Olandijoje Bataafs licėjuje. Kauno Rokų gimnazijos pedagogės ir gimnazistai susipažino su Olandijos licėjaus bendruomene, susitiko su Čekijos ir Portugalijos mokiniais. Linksmos aktyvios veiklos priminė, kaip smagu bendrauti ir draugauti. Battafs licėjaus administracija siunčia linkėjimų Kauno Rokų gimnazijai!
Antra diena Olandijoje Bataafs licėjuje. Šiandien Kauno Rokų gimnazijos mokiniai papasakojo, kas yra Lietuva, pristatė savo gimnaziją. Žinoma, po interaktyvaus Kahoot žaidimo Bataafs licėjaus mokiniams labai patiko lietuviški prizai-saldainiai. Bataafs licėjuje mokosi apie 800 mokinių, todėl ir mokymosi patalpos pakankamai erdvios bei tikrai įtraukiančios į ugdymosi procesą ir daug laisvalaikio-poilsio zonų.
Kaip Olandijoje be dviračių!!! Projekto tikslas - rasti vietos bendruomenėje istoriškai svarbių vietų, kurias mokiniai įtrauks į Google Map lankytinus taškus, informaciją pateiks anglų ir gimtąja kalba bei prie tam tikrų objektų nufilmuos trumpus dramos epizodus. Tad smagiai su vėjeliu važiavome ir mėgavomės nuostabiu Olandijos kraštovaizdžiu.
Trečia diena Olandijoje Bataafs licėjuje. Mes toliau su pavasario vėjeliu ir olandų dviračiais atrandame Deldeno apylinkių slaptas, bet istoriniu bei kultūriniu požiūriu svarbias vietas, gimnazistai renka Google Map taškus. Bataafs licėjaus mokytoja šiuo sakiniu puikiai apibendrino trečiadienio veiklas: „Bekeliaudamas po pasaulį, pamatai, kad tautų istorija, tradicijos, netgi kalbos yra tokios panašios, nes mes visi esame žmonės. Tarptautiniai projektai ugdo tarpusavio toleranciją ir draugystę.“ O panašumus tarp Lietuvos ir Olandijos pamatysite peržvelgę nuotraukas.
Ketvirta diena Olandijoje Bataafs licėjuje. Dviračius palikome garaže ir autobusu patraukėme toliau. Bataafs licėjaus pedagogai ir jų gimnazistai suorganizavo puikią kelionę. Atvykę į Olandijos mietus,miestelius (Diusberg, Deventer, Hattem), kiekvieną kartą pasidalindami į skirtingas tarptautines grupes, atlikdami vis skirtingas orientacines užduotis, mokiniai ir mokytojai susipažino su miestų ir miestelių architektūra, istorija ir labai smagiai praleido laiką.
Penkta diena Olandijoje Bataafs licėjuje. Štai ir baigėsi trečiasis tarptautinis mainų etapas. Mokiniai atliko svarbiausią darbą – sužymėjo Google Points taškus, parašė informaciją gimtąja ir anglų kalbomis, įkėlė nuotraukas ir sukurtus dramos epizodus. Žaisminga refleksija parodė, kad tiek mokiniams, tiek pedagogams liks kuo nuostabiausi potyriai. Smagus atsisveikinimo vakarėlis ir grįžtame namo!
 

Nuotraukos:
S. Šimoniūtienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos