Erasmus+ projekto „Mokymosi motyvacija - individualios pažangos garantas" darbo stebėjimo vizitas Olandijoje

Erasmus+ projekto Nr. 2019-1-LT01-KA101-060266/1 "Mokymosi motyvacija - individualios pažangos garantas" darbo stebėjimo vizite  Olandijoje, Hengelo Bataafs licėjuje gegužės 24-27 dienomis dalyvavo pradinių klasių mokytoja Karolina Šviežikaitė ir gimnazijos direktorė Rūta Buinickienė. Įdomi patirtis, nuoširdūs ir kūrybiški mokytojai, jaukios erdvės mokytojų bei mokinių poilsiui, pagimdė glėbį idėjų, o tuo pačiu leido pasidžiaugti, kad Lietuvos mokytojai savo darbu nė kiek nenusileidžia Olandų mokytojams.
Labai sužavėjo Hengelo Mikado unieke pagrindinės mokyklos modernus mokyklos pastatas įspūdingas, išradingai įrengtos erdvės, kur svarbiausia - žmonės, nuoširdžiai dirbantys savo darbą bei kuriantys emociškai saugią aplinką mokiniams, pasitikėjimas vieni kitų darbu, o svarbiausia – pagarba kiekvienam, šalia esančiam.  
Kaip teigė direktorė R. Buinickienė „Mus su pradinių klasių mokytoja Karolina Šviežikaite maloniai priėmė mokyklos direktorė, pasakojo kaip planuoja ugdymo procesą, kaip teikia pagalbą specialiųjų ugdymosi poreikių turintiems mokiniams, kaip gerina ugdymo kokybę ir daug kitų pedagoginių temų. Diskusijom temų nepritrūkom, dalinomės savo patirtimis. Mes su Karolina erdvių idėjas fotografavome ir svajojom, kad ir mūsų gimnazijoje būtinai jas pritaikysim“.
Darbo stebėjimo vizito metu mokytojos dar lankėsi Olandijos Hengelo miesto Montessori College Twente mokykloje. Čia mokytojai su mokiniais dirba mažose grupelėse, vaikai renkasi, kokius dalykus ir kokiu lygiu mokysis. Vizito dieną visi 10 kl. mokiniai laikė egzaminą. 
Mokykla didelė, kur daug dėmesio skirta gamtos mokslų laboratorijoms, įspūdingoms technologijų klasėms, patogioms erdvėms mokinių poilsiui. Įspūdinga mokinių ir mokytojų dviračių parkavimo aikštelė.
     Olandija – labai pažangi, moderni, inovacijas propaguojanti šalis, tad jos išskirtinumas atsispindi ir švietimo sistemoje. Kauno Rokų gimnazija be galo dėkinga Erasmus+ programai už nepakartojamą galimybę pažinti šį unikalų kraštą. 
 

Nuotraukos:
K. Šviežikaitė, R. Buinickienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos