Mokymosi motyvacijos stiprinimas prasideda per praktinių užduočių taikymą

"Mokymosi motyvacijos stiprinimas prasideda per praktinių užduočių taikymą" - tokiu sakiniu prasidėjo darbo stebėjimo vizitas Italijoje, nuostabiame Mondovi mieste, Istruzione Superiore Giolitti-Bellisario mokykloje pagal Erasmus+ projektą Nr. 2019-1-LT01-KA101-060266/1. Susipažinti su Italijos švietimo politika ir stebėti ugdymo procesą iš vidaus vyko Kauno Rokų gimnazijos direktorė Rūta Buinickienė ir direktorius pavaduotoja ugdymui, teatro mokytoja bei projekto koordinatorė Rita Miliūnienė.

Vizito metu pedagogės susipažino su žemės ūkio, sodininkystės specifikos ugdymu per praktinių užduočių taikymą - nuo užsiėmimų mokyklos sode iki tiriamųjų užduočių mokyklos laboratorijoje. Taip pat ieškota  naujų galimybių mokymosi motyvacijos stiprinimui panaudojant skaitmenį turinį, susipažinta su skaitmenine istorijos knyga bei netradicinio ugdymo turinio integracija kuriant palankų klimatą ugdymuisi.

Paskutinę darbo stebėjimo dieną Istruzione Superiore "Giolitti Bellasario" Mondovi mieste lankytasi profesinėje turizmo mokykloje. Čia pasitikimas nustebino atida svečiams - mokykloje svečių  garbei buvo pakabinta Lietuvos trispalvė, o pasisveikinimas skambėjo lietuviškai, tai reiškia, kad mokykloje ugdoma pagarba svečiui, klientui, žmogui. Mokiniai čia ne tik teoriškai susipažįsta su turizmo ir restoranų verslo organizavimo subtilybėmis, čia kasdieninės pamokos vyksta dūzgiant virtuvės cechuose, praktiškai įgyjant patirties aptarnavimo srityje. Užsimezgė nuoširdi draugystė ir jau planuojamas vizitas Lietuvoje.

            Erasmus+ programa  -  tai tiltas sujungiantis žmones, likimus, dovanojantis džiaugsmą ir atveriantis  pažinimo galimybes.

Nuotraukos:
R. Miliūnienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos