Savaitė Portugalijoje. Erasmus+ projekto „Off The Main Highlights“ partnerių susitikimas.

        Lapkričio 14-20 dienomis su Erasmus+ projekto „Off the mmain highlights“ mokytojais Milda Ramanauskaite, Audriumi Beleškevičiumi ir Lina Čečinaite išvykome į Portugaliją. Išvyka žavėjo tuo, kad su dalimi portugalų mokinių mes jau buvome susitikę rugsėjo mėnesį Lietuvoje, todėl pasimatymo su jais ir pažinties su jų šalimi laukėme itin nekantriai. 

Lapkričio 14 diena.
     Išvykos diena. Kauną palikome anksti ryte ir apie 11 valandą pasiekėme Vilnių. Sostinėje susitikome su mokytojais ir lėktuvu išskridome į Vokietiją. Už maždaug 2-jų valandų nusileidome Frankfurto oro uoste, kur apie 5 valandas laukėme kito skrydžio ir pagaliau, apie 10 valanda vakaro atvykome į Porto miestą, kur susitikome su draugais ir išsiskirstėme į šeimas, atrasti Portugalijos. 
Lapkričio 15 diena.
      Ši diena buvo skirta susipažinimui, apsilankėme Agrupamento de Escolas de vilela mokykloje, kur susipažinome su draugais čekais, olandais ir portugalais. Po susipažinimo išėjome į mažo kaimelio, kurio vidury stovėjo mokykla, gatves. Siauros gatvelės, spalvoti stogai ir kalnai nenuvylė Pietinės Europos lūkesčių.
Lapkričio 16 diena.
  Trečioji diena buvo paskirta įvykdyti viso projekto misijai - visus vakarykštės dienos aplankytus objektus sužymėjome žemėlapyje ir aprašėme, išvertėme į visas susitikimo dalyvių kalbas. Po formalios veiklos, kartu su grupe portugalų apsilankėme svečiuose pas vieną iš partnerių, kur galėjome paragauti tautinių patiekalų.
Lapkričio 17 diena.
 Ketvirtąją dieną išvykome į Porto - vieną gražiausių mano aplankytų miestų. Miestas kupinas gyvybės, istorijos ir pietinės architektūros. Už kiekvieno kampo stovi maisto stendai, visur spaudžiasi žmonės, o akis traukia uosto grožis.
Lapkričio 18 diena.


  Penktoji diena mus supažindino su Šiaurine Portugalija, aplankėme daug miestų gyvenviečių, matėme uostus, vandenyno krantus, švyturius, augaliją. Tai buvo vienintelė diena, kai formali veikla užėmė beveik visą dieną, kadangi namo grįžome vėlai vakare.
Lapkričio 19 diena.
  Paskutinė diena. Ryte aplankėme miestelio mero rūmus, kur pasidalinome visos savaitės įspūdžiais, patirtimis. Po vizito nuvykome atsisveikinti su Porto miestu, ten paskutinį kartą pasigrožėjome vaizdu ir sulaukę vakaro pasirodėme mokinių surengtme atsisveikinimo vakarėlyje. Ten valgėm, šokom ir galiausiai verkėm.

Lapkričio 20 diena.
    Apie 3 valandą ryto išvykome į oro uostą ir vėl sustodami Frankfurte pasiekėme Vilnių. Grįžau namo sužavėtas Portugalijos grožio, tačiau labiausiai mane pribloškė lietuvių ir portugalų bendras ryšys, atrodo, kad egzotiški pietiečiai ir postsovietiniai šiauriečiai neturėtų nieko bendro, bet pastebėjome, kokie mes – labai panašūs. 

                                                                          Erlandas Prakapavičius, IIb klasė

Nuotraukos:
L. Čečinaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos