Erasmus+KA1 kursai „Fun Math“ Turkijoje, Antalijoje

      2023 m. lapkričio 20-24 dienomis Prezidento Antano Smetonos gimnazijos pradinių klasių mokytoja Diana Kairiūkštienė ir direktoriaus pavaduotoja ugdymui Giedrė Ašmonienė kėlė kvalifikaciją tarptautiniuose Erasmus+KA1 kursuose „Fun Math“ Turkijoje, Antalijoje.

Mokymai vyko gamtos apsuptyje, šalia Antalijos Konyalti Bahtili kaime įsikūrusiame Neformaliojo švietimo įstaigoje „Utopia“. Tai ekologiškos, tvarios, vaikams pritaikytos mokymosi ir meno erdvės apsuptos apelsinmedžių ir granatų sodo – „Miško mokykla“. Mokyklėlėje ir neformaliose veiklose vaikai dalyvauja žaidimų grupėse, leidžia laiką gamtoje su patyrusių auklėtojų komanda.

      Mokymų metu dalyviai mokėsi kaip mokyti matematikos pasitelkiant meną ir kūrybiškumą. Išbandyta daugybė būdų, kaip pateikti paprastas matematines užduotis: pratimai su kauliukais, galvosūkiais, lentelėmis, uždavinių sprendimas pasitelkus vaidybą bei matematiniai žaidimai. Visa tai tam, kad: augtų domėjimasis matematika, bendraujant ir bendradarbiaujant tvirtėtų socialinės kompetencijos, smagiai praleisti laiką, sužinoti naujų dalykų, išbandyti savo matematinius gebėjimus.

      Vizito metu aplankyta pusiau privati Antalijos mokykla, stebėtas ugdymo procesas 1 priešmokyklinio ir 1 pradinio ugdymo matematikos pamokose. 

Autorius:
Giedrė Ašmonienė, Diana Kairiūkštienė

Nuotraukos:
Giedrė Ašmonienė, Diana Kairiūkštienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos