Erasmus+ projekto darbo vizitas Ispanijoje

Keturios Prezidento Antano Smetonos gimnazijos pedagogės (direktorės pavaduotoja Giedrė Ašmonienė, specialioji pedagogė–logopedė Jadvyga Jokubauskienė, pradinių klasių mokytoja Virginija Praškevičiūtė ir anglų kalbos mokytoja Indrė Rinkevičienė) balandžio 16–20 dienomis dalyvavo Erasmus+ projekte „Žinios+patirtis+savitas požiūris=atsakingas mokinys“ ir viešėjo  Ispanijoje. Vyko darbo stebėjimo vizitas Ontinyente mokykloje – Colegio Pureza de Maria (išvertus iš ispanų kalbos – “Marijos tyrumas”. Pamokos čia prasideda ir baigiasi malda. Mokykloje mokosi apie 1200 mokinių nuo ikimokyklinio iki vidurinio ugdymo. Mokyklos mokiniai skirstomi ne klasėmis, bet lygiais:
•    į darželį vaikučiai priimami nuo 3 metų;
•    pradinis ugdymas – 6 lygiai;
•    pagrindinis ugdymas – 4 lygiai;
•    vidurinis ugdymas – 2 lygiai (moksleiviai ruošiami universitetams).
Ikimokyklinio, pradinio, pagrindinio ugdymo mokiniai dėvi mokyklinę uniformą. Vidurinio ugdymo klasių moksleiviai vilki jiems patinkančius rūbus, uniforma neprivaloma.
Mokyklos kabinetai kuklūs, neperkrauti mokymo priemonėmis. Ant vidinių ir išorinių sienų, langų kabo mokinių piešiniai, darbai, kita aktuali informacija. Pradinio ugdymo pastato erdvėse prikabinta mokinius drąsinančių, skatinančių ir motyvuojančių minčių bei posakių.
Vizito metu buvo stebėtas ugdymo procesas 4 pamokose: 2 pradinio ugdymo – gamtos mokslų ir neformalaus ugdymo „robotika“ ir 2 pagrindinio ugdymo – matematikos ir informacinių komunikacinių technologijų. Ugdymo procese aktyviai naudojamos IKT. Mokykloje pirmi metai, kaip mokiniai išbando darbą su nešiojamaisiais kompiuteriais „Chrombook“. Juose kiekvienas mokinys turi visų mokomųjų dalykų paskyras su klasės bei namų darbais, įvairiomis užduotimis bei atsiskaitomaisiais darbais. 
Vyko intensyvus bendravimase su mokyklos pedagogais, kurių tarpe apie 40 proc. vyrų,  pasidalyta gerąja patirtimi. Susipažinome su direktore, kuri atsakinga už akademinį ugdymą ir vyresniąja vienuole, kuri rūpinasi mokyklos veiklomis susijusiomis su doriniu ugdymu. Buvo įteikti pažymėjimai, apsikeista atminimo dovanėlėmis. Aplankyti Ontinyente regiono kultūriniai objektai bei Valensijos žymios lankytinos vietos. 

Nuotraukos:
G. Ašmonienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos