Tarptautiniai Erasmus+ kursai "Inclusive classroom through ICT" Graikijoje

2024 m. vasario mėnesio 10 – 19 dienomis Prezidento Antano Smetonos gimnazijos technologijų mokytoja Donata Butkevičienė, fizinio ugdymo mokytoja Lina Čečinaitė ir matematikos mokytoja Dovilė Janušienė kėlė kvalifikaciją tarptautiniuose Erasmus+ kursuose "Inclusive classroom through ICT" Atėnuose, Graikijoje. 

Šių Erasmus mokymų siekis - skatinti mokytojų pasitikėjimą kuriant įtraukią mokymosi aplinką visiems mokiniams naudojant informacines kompiuterines technologijas (IKT).

Mokymų tikslas: sukurti ir adaptuoti inovatyvias mokymo priemones, skirtas skatinti įvairiapusį mokinių įsitraukimą į formaliojo ir neformaliojo ugdymo veiklas. Kursuose didelis dėmesys buvo skirtas formaliojo ir neformaliojo ugdymo svarbai, naudai ir skirtumams išryškinti. Neformalus ugdymas suprantamas kaip socialinės įtraukties priemonė. Neformalaus ugdymo metodai kūrybiškai taikant gali būti naudojami ir formaliajame ugdyme.

Mokymuose mokytojos išbandė daug naudingų IKT priemonių, kurios bus įvairiapusiškai taikomos formaliojo ir neformaliojo ugdymo veiklose.

 

Autorius:
D.Janušienė, L.Čečinaitė, D.Butkevičienė

Nuotraukos:
D.Janušienė, L.Čečinaitė, D.Butkevičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos