Erasmus+ projekto "Žinios+patirtis+savitas požiūris=atsakingas mokinys" pristatymas "Projektų mugėje"

Vasario 20 dieną Klaipėdos Gedminų progimnazijoje vyko IX-oji "Projektų mugė". Joje buvo pristatytas ir Prezidento Antano Smetonos gimnazijos Erasmus+ programos projektas "Žinios+patirtis+savitas požiūris=atsakingas mokinys". Šiais metais "Projektų mugėje" buvo pristatyti apie 100 įvairiausio pobūdžio įdomių projektų, kuriuos įgyvendino Lietuvos švietimo įstaigos. Ši mugė suteikė galimybę pasidžiaugti unikaliomis ir vertingomis pedagoginėmis praktikomis, pamatyti vienoje vietoje daugybę kūrybiškų ir entuziastingų kolegų. Mugės organizatoriai Klaipėdos Gedminų progimnazija, Švietimo mainų paramos fondas, Edukateka, renginio dalyvius pakvietė sudalyvauti mini mokymuose ir susipažinti su Prancūzijos bei Pietų Korėjos švietimo politikos gairėmis, bei praktiškai išbandyti skirtingus šiuolaikinius ir motyvaciją keliančius ugdymo metodus. 

Praktinės veiklos „Įrankiai ir priemonės kompetencijų ugdymui“ skirtos vizualiniam mąstymui, kūrybiškumui, kritiniam mąstymui ir komunikavimui stiprinti. Pirmoji užduotis grupelėse – savaip interpretuoti paveikslėlį. Esmė – detalėse ieškomas kūrybiškas atsakymas. Veikla gali būti skiriama klasėje arba nuotoliu. Iki tam tikros savaitės dienos visi raštu pristato kaip supranta vaizdą paveiksle ir kodėl taip mano, tuomet pateikiamas tikrasis atsakymas. Antroji užduotis skirta verbalinei kalbai ir vaizduotei lavinti – dalyviai privalo išrikiuoti pateiktas korteles eilės tvarka (kortelė duodama individualiai arba porai), neparodant savo kortelės, tik nupasakojant žodžiu vaizdą, kuris matomas. Po paskirto laiko vedantysis arba mokytojas įvertina grupės sėkmę. Paskaitos pabaigoje buvo aptartos veiklų metu augintos komunikavimo, kūrybiškumo, komandinio darbo kompetencijos.


Informacinio pobūdžio paskaitos „Dirbtinio intelekto naudojimas projektų rašymui“ metu pristatytas dirbtinio intelekto priemonių paketas skirtas įvairioms dalykinėms veikloms – dalyviai galėjo susipažinti su muzikos, knygų rašymui, paveikslų piešimui pagal žodinį apibūdinimą, pamokos planui ir pamokų ciklui generuoti skirtomis AI programėlėmis. Žinioms įtvirtinti paskirtas namų darbas, kurį reikia pristatyti pagal QR nuorodą.


Trumpoje socialinio tyrimo paskaitoje „Geras mokytojas – vienas ar kiekvienas“ apžvelgtos temos susijusios su stereotipais, mokinio ir visuomenės įsivaizduojamu mokytojo paveikslu, aptarta, koks mokytojas laikomas sėkmingu ir kokios netikėtos detalės gali sudaryti sėkmės pagrindą. Ypatingai pabrėžta mokytojo bendravimo, bendradarbiavimo ir kitokio komunikavimo su kolegomis svarba siekiant sušvelninti tikras ir įsivaizduojamas nesėkmes ir įsivertinti sėkmes pamokų metu.


Specialios paskaitos apie kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų ugdymą pristatyti pagrindiniai iššūkiai ir jų sprendimo priemonės mokytojams ugdantiems klausos negalią turinčius mokinius bendrojo lavinimo mokyklose.

"Projektų mugė" - puiki terpė pasidžiaugti projektinės veiklos rezultatais ir pasimėgauti bendryste. 

   
   

 

Nuotraukos:
R. Miliūnienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos