Prevencinis renginys priklausomybių tema

  • Paskelbė : Rita Miliūnienė
  • Paskelbta: 2023-11-10
  • Kategorija: Renginiai

Lapkričio 7 dieną gimnazijoje vyko prevencinis renginys priklausomybių tema, kurio metu 9-12 klasių moksleiviai buvo supažindinti su įvairiomis priklausomybės formomis bei kokią žalą jos daro ne tik pačiam priklausomam asmeniui, bet ir jo šeimos nariams, draugams, aplinkiniams. Renginyje svečiavosi ir savo patirtimi kartu su kolega Ryčiu Kavaliausku dalinosi Marijampolėje įsikūrusio priklausomybės ligų bendruomenės „Alfa centras“ įkūrėjas bei vadovas Vladislavas Pocius. 
Susitikime dalyvavę moksleiviai liko nustebinti jautrios V. Pociaus istorijos – būdamas vos 20-ies jis jau buvo išbandęs kone visus įmanomus narkotikus, tačiau, supratęs, kad pasiekė dugną, sugebėjo nuo jo atsispirti ir per penkerių metų laikotarpį ne tik visiškai atsikratė savo priklausomybės tačiau netgi tapo pasaulio kultūrizmo ir kūno rengybos čempionu. 
Renginio svečiai moksleiviams taip pat pristatė VšĮ „Prabudimo orkestras“ sukurtą trumpametražį filmą „Gimęs antrą kartą“, kuriame analizuojamos vienatvės ir meilės pakaitalų ieškojimo temos jauno žmogaus gyvenime. Tikra Vladislavo istorija paremtas filmas atskleidžia Evangelijos grožį bei daugeliui nematomą tiesą, jog žmogus iš tiesų gali gimti antrą kartą. 
Po filmo peržiūros Vladislavas ir Rytis mielai atsakinėjo į susirinkusių moksleivių klausimus, o ir patys jaunuoliai net ir po valandą trukusio renginio neskubėjo skirtytis į klases. 

Socialinė pedagogė Elena Bėliakienė
 

Nuotraukos:
E. Bėliakienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos