Mokytojų diena: „Raketa PASG kyla 4:48“

  • Paskelbė : Rita Miliūnienė
  • Paskelbta: 2022-10-14
  • Kategorija: Renginiai

Spalio 5 d. Prezidento Antano Smetonos gimnazija šventė Tarptautinę mokytojų dieną. Direktorės pavaduotoja ugdymui R. Miliūnienė su teatro vaikais šventę ruošė porą savaičių. Sunkiausia buvo sugalvoti originalią temą ir ją išpildyti.  
Gimnazijos mokinių taryba visą savaitę skendėjo svarstymuose, o likus savaitei iki renginio po daugybės pasiūlymų ir ginčų taryba demokratiškai nusprendė, kad pati įdomiausia renginio tema – kosmosas. Scenografiją sukūrė abiturientas Justas Sabastijanskas, likus penkioms dienoms iki renginio, scenarijus buvo pabaigtas likus dviem dienoms iki renginio, na, o rugsėjo 30-ąją prasidėjo fiziniai darbai bei visų idėjų įgyvendinimas.  
Kasdien po pamokų grupė mokinių rinkdavosi aktų salėje ir gamino dekoracijas bei tobulino scenarijų. Dekoratoriams reikėjo mokyklos aktų salę paversti kosmoso erdve, tad tamsiais audeklais dangstė langus, gamino mėnulio kraterius, dažė balionus planetų spalvomis ir kabino juos palubėje. Scenarijaus įgyvendinimo komanda tobulino scenarijų, kūrė veikėjus, ruošė žaidimus ir nominacijas mokytojams. Techninė komanda dirbo su šviesomis, nuotraukomis, pateiktimis ir muzika.  
Šventės rytą į gimnaziją atėjusius mokytojus Mokinių taryba sveikino atvykus į NASA kosminę stotį ir kiekvienam dovanojo dalyvio kortelę su naujomis pareigomis bei lapuką, kuriame mokytojai turėjo parašyti iššifruotą slaptažodį, naudodamiesi Morzės abėcėle.  


Kadangi pamokas vedė mokiniai, mokytojai ramiai vaišinosi arbata gimnazijos kupole, kol atskriejo liūdna žinia, kad pakeliui į Marsą kosminė raketa „PASG“ su kosmonautu nukrito mėnulyje. Mokytojų misija buvo su NASA mokslininkės (akt. Miglė Jucytė, IIA) pagalba atlikti įvairias užduotis ir išgelbėti kosmonautą Neilandą (akt. Erlandas Prakapavičius, IIIB). Gelbėjimo operacija persikėlė į aktų salę, o užduotys buvo tikrai nelengvos: reikėjo atsakyti į protmūšio klausimus, atlikti puodelių užduotį tylomis, be žodžių, iššifruoti marsiečio (akt. Marijus Braga, IIIB) kalbą, pastatyti bokštelį pagal duotas sąlygas, tačiau ir vėl nesikalbant. Atlikdami užduotis, kuriose negalėjo komunikuoti balsu, mokytojai išradinėjo labai įdomius ir linksmus garsus bei komunikavo simbolius.  
Paskutinis iššūkis mokytojams buvo su duotomis priemonėmis įpakuoti vištos kiaušinį taip, kad metamas nuo stogo jis nedužtų. Ne vienas šventės organizatorius nustebo, kad tik vienas iš penkių kiaušinių neatlaikė smūgio.  
Išgelbėjus kosmonautą Neilandą, buvo apdovanoti geriausi Metų mokytojai, mokinių išrinkti elektroniniu balsavimu. Nominacija „Metų Saulytė“ už nuoširdumą ir šilumą įteikta rusų kalbos ir etikos mokytojai Loretai Jankūnienei. „Metų Palydovo“ nominaciją už pasitikėjimą ir pagalbą laimėjo anglų kalbos mokytoja Milda Ramanauskaitė. „Metų Žvaigždė“ - pati populiariausia gimnazijos mokytoja – atiteko geografijos mokytojai Loretai Kryževičienei. „Metų Visata“ tapo, mokinių nuomone, pats išmintingiausias istorijos ir fizikos mokytojas Audrius Beleškevičius. „Metų Mažųjų Grįžulo Ratų“ apdovanojimą laimėjo pradinių klasių mokytoja Zita Volungevičienė.  
Šventė baigėsi palinkėjimais ir audringais plojimais, nes gera augti ir kurti vieningame mokinių, tėvų ir mokytojų kolektyve.  

Gimnazijos žurnalistė Miglė Jucytė, IIa kl. 

 

Nuotraukos:
N. Navickas ir U. Jokubauskaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos