Gimnazijoje Sporto ir Europos kalbų šventė!

  • Paskelbė : Rita Miliūnienė
  • Paskelbta: 2022-09-23
  • Kategorija: Renginiai

Nuskambus pirmajam skambučiui, mokiniai klasėse pradėjo kėdžių mankštą. Niekas nesitikėjo, kad ji bus tokia linksma. Visi mankštinosi, kaip mokėjo, bei juokėsi, nes Youtube vedėjas juodaodis vyras visada šypsojosi savo baltais dantimis. Ši mankšta labiau priminė linksmą šokį, o ne tikrą mankštą. Po mankštos mokiniai piešė savo ranką ir ją spalvino išsitrauktos Europos šalies vėliavos spalvomis, rašė tos šalies kalba olimpines vertybes. Buvo linksma matyti, kaip draugai reaguoja į vienas kito piešinius, lygino rankų dydžius ir taisė klaidas. Juokas sklido, tariant svetimų tautų žodžius, kurie keistai raitė lietuvių liežuvius, nes sudėtinga tarti ir perskaityti. Dar vyko ir Europos kalbų viktorina. Mokiniai ieškojo panašių žodžių tarp Europos kalbų. ,,Kas lanko vokiečių kalbos pamokas?“ – staiga paklausė mokytojas IIb klasės. O klasėje yra tokie tik keli. Tuomet jų klausinėjo apie Vokietiją, o paskui ir visos klasės. Visi supratome, kad mes apie ją nieko nežinome. Net negalėjome atsakyti į klausimą ,,Kokia upė teka per visą Europą?“, nors atsakymas paprastas – Dunojus.

Kitą pamoką mokiniai iš folijos lipdė įvairaus dydžio žmogeliukus ir klijavo olimpinis žiedus iš įvairių antrinių žaliavų. Išėjo gražūs spalvoti žiedai, simbolizuojantys penkis žemynus.

O mokyklos kieme nuo ryto virė šventės paruošiamieji darbai – abiturientai ruošė sceną ir garso aparatūrą. Po veiklų kabinetuose su klasių auklėtojais 10 valandą mokiniai išėjo į šventės atidarymą. Mokyklos kieme atidarymą pagalvių karu pradėjo dramos būrelis. Buvo netikėta ir nuostabu. Gimnazijos aktoriai scenoje suvaidino Lietuvos olimpinius čempionus, viena iš jų – lengvaatletė septynkovininkė Austra Skujytė – scenoje pasirodė gyvai ir pravedė visiems linksmą mankštą su muzika. Gimnazijoje svečiavosi ir mokiniai su mokytojais iš Lietuvos sporto universiteto Kėdainių „Aušros“ progimnazijos. Po mankštos visi išsiskirstė tęsti kalbinių ir sportinių veiklų.

Ketvirta pamoka – Solidarumo bėgimas 2022. Vyresnieji mokiniai bėgo ilgesnį atstumą per gyvenvietę, o pradinukai suko ratus stadione. Bėgikai ne tik liejo prakaitą, bet ir aukojo pinigų ukrainiečių vaikams. Mažesnieji orientacijos gebėjimus išmėgino ir labirinte, kuriame reikėjo ieškoti punktų. Dauguma mėgaujasi šiuo sportu, o mažuma tik sportuoja ant treniruoklių, kad nereikėtų bėgti. Nepatartina bėgti tuščiu skrandžiu bet ir nevalia prisivalgyti. Valgykla tą dieną iškepė skanių blynų, šnicelių, kepsnių, maltinukų ir išvirė gardžios.

Sporto diena prasidėjo nuotaikingai, užsibaigė šurmulingai.  Po visų rytinių veiklų įvyko draugiškosios tinklinio varžybos su Kėdainių ,,Aušros” progimnazija. Kėdainiečiai tinklinį žaidė pirmą kartą, tad kauniečiai prisiėmė atsakomybę išmokyti juos taisyklių. Pradžioje žaidimas vyko ramiai – svečiai mokėsi taisyklių ir komandinės darnos. Varžyboms įsibėgėjus, žiūrovai pametė galvas, pradėjo šūkauti, bėgioti aplink aikštelę, laidyti patarimus savo komandai ir, neduok Dieve, kas nors padarydavo klaidą, visi krisdavo ant žemės ir verkdami rėkė. Varžybos pasibaigė Prezidento Antano Smetonos gimnazijos pergale. Visgi mes – tinklinio veteranai.

Sportas – ne sportas be nugalėtojų? Dešimtokų rinktinė tinklinio varžybose be gailesčio sutriuškino vienuoliktokus. VIVAT VICTORIA! 

Žurnalistų būrelis
Ugnė Balčiūnaitė, Ib kl.
Miglė Kvedaravičiūtė, IIb kl.
Skaistė Matiušinaitė, IIIb kl.

Nuotraukos:
N. Navickas, U. Jokubauskaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos