Muziejų lankymo diena

  • Paskelbta: 2023-10-12
  • Kategorija: Renginiai

Spalio 11 dieną mūsų gimnazijoje vyko muziejų lankymo diena. Tai neabejotinai ypatinga diena, kuomet mokiniai gali išvykti už mokyklos ribų ir atrasti visai kitokį pasaulį - muziejų pasaulį, kuriame glūdi neįtikėtinai įdomios ir vertingos žinios.

Šiais metais  III klasės gimnazistai pasirinko lankyti valstybinę įmonę "Regitra" - vieną iš šalies svarbiausių institucijų, atsakingą už automobilių registraciją ir vairuotojų teisių suteikimą. Regitroje mokiniams buvo suteikta galimybė dalyvauti paskaitoje, skirtai moksleiviams. Šioje paskaitoje buvo aptariami įvairūs teisiniai aspektai, susiję su vairavimu, saugumu eismo dalyviams, taip pat daug kitų svarbių temų. Tai puiki galimybė būsimiems vairuotojams, sužinoti daug naujos informacijos ir įgyti svarbių žinių, susijusių su eismo taisyklėmis.

Po paskaitos mokiniams buvo leista pamatyti vį. "Regitroje" vykstančius procesus, galėjo pamatyti ir patys pabandyti laikyti egzaminą. Tai buvo įdomus būdas sužinoti, kaip visa tai vyksta "iš vidaus" ir įgyti supratimą apie institucijos veiklą ir kaip svarbu laikytis eismo taisyklių.

Regitros darbuotojas pasidalino su mokiniais įdomia informacija apie automobilių valstybinius numerius, kurie dažnai vadinami "automobilio tapatybės kortelėmis keliuose". Jis pabrėžė, kad šie numeriai yra ne tik priemonė identifikuoti automobilius eisme, bet taip pat turi savo įdomią struktūrą, kurią paaiškino mokiniams.

Kalbėdamas apie valstybinius numerius, Regitros darbuotojas pažymėjo, kad kartais atsitinka, kai numeris yra subraižytas ar kitaip pažeistas. Tai gali kelti pavojų tiek automobilio savininkui, tiek ir kitiems eismo dalyviams, nes gali būti sunku identifikuoti automobilį. Todėl automobilio savininkui patariama tučtuojau pranešti Regitrai ir kitoms atitinkamoms institucijoms apie bet kokius pažeidimus ar problemų atvejus su valstybiniais numeriais.

Ši paskaita Regitroje buvo ne tik informatyvi, bet ir praverčianti, kad mokiniai suprastų, kiek svarbus yra šių numerių vaidmuo ir kodėl reikia juos saugoti ir palaikyti tvarkoje. Tai taip pat priminė apie atsakomybę, kurią prisiima kiekvienas automobilio savininkas saugodamas savo numerius ir automobilį nuo galimų pažeidimų.

Regitros darbuotoja pasidalino įdomiu atveju apie egzaminų laikymą ir atskleidė, kad yra situacijų, kai asmenys bando sukčiauti egzamine. Ji pabrėžė, kad tai yra nelegalus ir nepriimtinas veiksmas, kuris turi rimtų teisinių pasekmių. Šis pasakojimas priminė, kad sąžiningas egzaminų laikymas yra esminis, norint tapti atsakingu vairuotoju. Sukčiavimas egzamine yra ne tik neteisėtas veiksmas, bet ir pavojingas visuomenei, nes neleidžia tinkamai įvertinti asmenų gebėjimų ir žinių apie vairavimą. Todėl Regitros darbuotojai aktyviai vykdo priemones, kad užtikrintų sąžiningus ir saugius vairavimo egzaminus.

Ši diena buvo ne tik informatyvi, bet ir smagi patirtis mūsų mokyklos mokiniams. Tai priminė, kad mūsų žinios apie vairavimą yra tik pradžia, ir kad daug dar reikia išmokti, kad taptume atsakingais ir saugiais eismo dalyviais ateityje.

 

 

Autorius:
Jolanta Lukočienė

Nuotraukos:
Jolanta Lukočienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos