Šimtadienis. I-oji Prezidento Antano Smetonos gimnazijos laida.

  • Paskelbė : Rita Miliūnienė
  • Paskelbta: 2023-02-22
  • Kategorija: Renginiai

Kai iki Lietuvių k. ir literatūros brandos egzamino lieka šimtas dienų, Lietuvos abiturientai švenčia Šimtadienį. Vieni miesto teatre rengia iškilmes, kiti organizuoja išvykas, o Rokuose įprasta švęsti savo aktų salėje. Šventę abiturientams rengia vienuoliktokai, atvyksta tėvų ir mokytojų, gimnazijos darbuotojų ir svečių.
Šių metų vasario 15 d. po trejų metų pandeminės pertraukos Prezidento Antano Smetonos gimnazijoje vyko I-osios abiturientų laidos Šimtadienis. Šiai šventei ir vienuoliktokai, ir abiturientai rengėsi daugiau negu mėnesį. Kaip ir kiekvienas didelis gimnazijos renginys Šimtadienis reikalavo labai daug laiko, diskusijų ir bemiegių naktų. Galima juokauti, kad visą mėnesį moksleiviai gyveno aktų salėje. Pirmiausia gimnazijos ir trečiokai, ir ketvirtokai rašė vaidinimo scenarijus, mokėsi dainuoti ir šokti, kūrė vaidybines scenas, gamino dekoracijas ir šviesos efektus, siuvo drabužius ir, žinoma, repetavo. Repetavo dieną ir vakare, per pamokas ir atostogas, nes buvo linksma ir norėjosi nustebinti žiūrovus.
Gimnazijos trečiokai abiturientams parengė nepamirštamą vaidybinę kelionę po Viduramžius. Jie  žiūrovus stebuklingu būdu nukėlė į karalių laikus ir atvedė į Laimudriškių pilį. Į sceną pakviesti abiturientai atliko tris sudėtingas užduotis, susitiko su Karaliene, keliavo pas Popiežių indulgencijų ir senovės lietuviams padėjo nugalėti Kryžiukų armiją. Žiūrovai šaukė „Bravo“ ir negailėjo delnų.
Antroje šventės dalyje pasirodė ir abiturientai. Šviesos tamsos efektai, netikėtos dekoracijos ir aktorių vaidyba iškart pribloškė salę. Prasmingi žodžiai apie svajones ir svajojantį jaunimą, apie sunkų kelią į laimę, profesionali vaidyba prikaustė žiūrovų dėmesį. Pasirodymą vainikavo jau tradicija tapęs abiturientų valsas, o po šventės visi dalyviai ir svečiai kartu muzikos kabinete susirinko išgerti kavos arbatos ir pasidalinti šviežiais įspūdžiais.
Šventės baigiasi. Ateina rutina ir pasirengimas laikyti egzaminus, bet stiprūs Šimtadienio įspūdžiai lieka amžinai.
Ugnė Jucytė, IVb kl.
 

Nuotraukos:
Abiturientai

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas