Pasaulyje žinomas rašytojas iš Rokų mokyklos

  • Paskelbė : Rita Miliūnienė
  • Paskelbta: 2022-10-25
  • Kategorija: Didžiuojamės

Spalį iš Jungtinės Karalystės į Lietuvą pasisvečiuoti grįžęs Ramūnas Micuta, Rokų vidurinės mokyklos IX- osios laidos (1998 m.) abiturientas, pasidžiaugė esąs keturių romanų autorius, atradęs save kūryboje. Jo romanai, parašyti anglų kalba, greitai tapo populiarūs tarp anglakalbių skaitytojų. Ramūnas planuoja parašyti devynių romanų seriją bei ateityje ją išversti ir į lietuvių kalbą.   
    Mokyklos istorijoje „Rokų mokyklos šimtmečio kelias“ (K., 2019, p. 201) randame tokius tuometinio abituriento Ramūno prisiminimus apie mokyklą: „ Prisimenu, kai pradinėje mokykloje uždavė perskaityti knygų, kad susidarytų 200 puslapių. Skaičiau labai trumpas knygutes, kuriose buvo daug paveikslėlių. Kada reikėjo atsiskaityti, mokytoja neįvertino mano darbo. Apkaltinusi mane sukčiavimu, liepė skaityti storą knygą. Nuo to laiko nemėgstu skaityti knygų.“ Taigi, pasitvirtina sena išmintis: „Per kančias į žvaigždes“. Po 30 metų Ramūnas pats pradėjo rašyti.
    2021 m. rudenį pasirodė „Meeting Eve“ („Susitikimas su Ieva“) pirmoji „Circle Star  Adventure“ serijos knyga. Skaitytoją sudomino naujas, unikalus fantazijos, magijos ir nuotykių pasaulis, kuriame susitinka nuotykių ieškotojai, monstrai, elfai. Itin palankūs buvo skaitytojų atsiliepimai apie pirmąją knygą: žavimasi veikėjų charakteriais, netikėtais veiksmo posūkiais, humoru, rašoma, kad knyga absoliučiai nuostabi, miela, įtraukianti, skaitytojai reikalavo tęsinio. 
    2022 m. vasarą „Meeting Eve“ tapo ir audio knyga. Ją įgarsino  Aven Shore ir Mike Carnes. Ramūnas norėjo, kad knyga būtų įgarsinta moters ir vyro balsais didesniam efektui išlaikyti.
    Antroji serijos knyga „Five Star Tournament” („Penkių žvaigždučių turnyras”) yra apie neparastą  turnyrą, kupiną naujų susitikimų su galingais priešininkais, jaudinančių kovų, užkulisinių intrigų. Pagrindinė intriga –  nugalėtojas gaus prizą – Penkių žvaigždučių aukso kompanionę Angel. Antrąją knygą skaitytojai įvertino aukščiausiu balu – penkiomis žvaigždutėmis.    
    „The Ever Blooming Flower“ („Visados žydinti gėlelė“) – trečioji knyga, kurioje skaitytoją vėl glumina netikėti siužeto vingiai kovose su monstrais. Atsiplėšti nuo romano neleidžia kvapą gniaužiantys nuotykiai ekspedicijoje Ledo kalnuose, iš kurios grįžti gyviems menka tikimybė. 
    „A New Beginning“ („Nauja pradžia“) sukėlė totalų skaitytojų susižavėjimą: „Gerai parašyta, kelia susižavėjimą. Lengvas stilius. Puiki siužetinė linija –  panyri į džiaugsmą, pasimėgavimą“;  „Tiesiog mėgavausi šia knyga. Juokingi charakteriai, nepakartojami įvykiai. Nekantraudamas laukiu kitos knygos“;  „ Jau kurį laiką seku šį autorių. Patyriau, kaip istorija dygsta, skleidžiasi pumpurai ir žydi! Labai džiaugiuosi aptikęs šią romanų seriją (...)  Knygos puikios! Jos įveda mus į ypatingą pasaulį, kuriame augame su pagrindiniu veikėju, besiskiriančiu nuo įprastų romanų herojų. Mano nuomone, tai gaivu. Labai džiaugiuosi sekdamas šio autoriaus knygų seriją“.
    Atucim Sanumar (pavardę skaityti nuo galo: Ramūnas Micuta) knygų galima įsigyti amazon com ir amazon uk.
 

Nuotraukos:
R. Miliūnienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos