Paskutiniojo skambučio šventė IX laidos abiturientams

  • Paskelbė : Rita Miliūnienė
  • Paskelbta: 2022-06-30
  • Kategorija: Sveikinimai

„Mūsų knygos dar net neįpusėtos. Prieš akis – daugybė tuščių puslapių. Ką į juos įrašysime? Ar norėsime dar kartą perskaityti kokį nors skyrių? Ar ne gėda bus leisti skaityti savo knygą kitiems? Kokia bus jos pabaiga?“ Štai tokiais klausimais gegužės 27 dieną, Kauno Rokų gimnazijos abiturientams prasidėjo ypatinga diena – Paskutiniojo skambučio šventė.

 Paskutinis skambutis - tai Kauno Rokų gimnazijos, kaip gyvenimo spaustuvės IX leidinio išleidimas. Kaip sakė gimnazijos III gimnazijinės klasės mokiniai „ Gyvenimas – giesmė, gyvenimas – stebuklas. Jis mainosi, kinta, spindi visom vaivorykštės spalvomis. Jis būna lengvas ir sunkus, būna tyras ir purvinas, pasakiškas ir niekingas. Gyventi – tai tarsi skaityti knygą. Praeina diena – užveri puslapį, prabėga metai – perskaitai skyrių. Šiandien, šioje salėje rašomas paskutinis, paskutiniojo knygos skyriaus puslapis, knygos, kuri vadinasi „Sudie, mokykla“.

Abiturientus sveikino gimnazijos direktorė Rūta Buinickienė, abiturientų pirmoji mokytoja Vanda Sedleckienė, klasės auklėtojas mokytojas Egidijus Jankūnas, gimnazijos pirmokėliai.

Kas rašo gyvenimo knygas, kurias skaityti būna ir linksma, ir liūdna, ir nuobodu? Vieni žmonės tik perskaito tai, kas paskirta Aukščiausiojo. Kiti – kuria ir patys rašo savo gyvenimo knygą, pripildydami ją prasmės, įamžindami save. Tokias knygas skaito visas pasaulis. Tad , Mieli abiturientai, sėkmės jums rašant naują savo gyvenimo knygą.

Nuotraukos:
A. Puidokas

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos