Netradicinė sporto ir Europos kalbų diena gimnazijoje: solidarumo bėgimas vienija bendruomenę

  • Paskelbė : Rita Miliūnienė
  • Paskelbta: 2024-09-27
  • Kategorija: Renginiai

Rugsėjo pabaigoje mūsų gimnazija tradiciškai paminėjo dvi ypatingas progas – Netradicinę sporto dieną ir Europos kalbų dieną, kaip ir kasmet papildytas dar viena prasminga iniciatyva – Solidarumo bėgimu. Šios dienos buvo skirtos ne tik fiziniam aktyvumui ir kalbų pažinimui, bet ir solidarumo ugdymui, bendruomenės stiprinimui bei paramai tiems, kuriems labiausiai to reikia.


Netradicinės sporto dienos metu mokiniai turėjo galimybę dalyvauti įvairiose sporto rungtyse, kurios buvo orientuotos į komandinius žaidimus, bendradarbiavimą ir judėjimo džiaugsmą. Šių metų užsiėmimai buvo organizuoti taip, kad kiekvienas galėtų išbandyti save tiek tradicinėse sporto šakose, tiek naujose, dar nematytose veiklose.
Mokiniai rungėsi futbolo, krepšinio, estafečių bei kitose įdomiose sportinėse užduotyse. Šventės metu daug dėmesio buvo skirta sveikai gyvensenai, judėjimo svarbai bei komandinei dvasiai. Diena buvo kupina ne tik azarto, bet ir draugiškumo – visi dalyviai buvo nugalėtojai, nes svarbiausias tikslas buvo džiaugtis judėjimu kartu su savo draugais.
Kartu su sportu, minėjome ir Europos kalbų dieną, kurios metu gimnazijos bendruomenė buvo kviečiama pažinti kalbų ir kultūrų įvairovę. Įvairiose edukacinėse veiklose mokiniai galėjo sužinoti įdomių faktų apie Europos šalių kalbas, mokytis sveikinimų įvairiomis kalbomis ir dalyvauti kūrybiniuose užsiėmimuose. Klasės kūrė plakatus apie Europos kalbų įvairovę, vyko kalbų viktorinos bei interaktyvios veiklos, kurios skatino mokinius įvertinti daugiakalbystės svarbą.
Ši diena padėjo suprasti, jog kalbos yra tiltas tarp kultūrų, atveriantis duris į naujas patirtis bei žinias. Džiaugiamės, kad mūsų gimnazijos bendruomenė aktyviai dalyvavo šiame renginyje, dalinosi savo kalbų žiniomis bei ugdė toleranciją ir atvirumą kitų tautų kultūroms.
 Vienas iš svarbiausių šios dienos įvykių buvo Solidarumo bėgimas, kurį organizavo mūsų gimnazija kartu su „Gelbėkit vaikus“ organizacija. Šio bėgimo tikslas buvo surinkti lėšas vaikams, kurie patiria sunkumus tiek Lietuvoje, tiek už jos ribų. Kiekvienas bėgimo dalyvis prisidėjo prie kilnios misijos – padėti vaikams gauti kokybišką švietimą, tinkamą sveikatos priežiūrą ir saugią aplinką augti. Akcijos metu buvo surinkta ir paaukota 704 eurai. Ačiū Jums, už Jūsų dosnumą.
Šių metų netradicinė sporto ir Europos kalbų diena kartu su Solidarumo bėgimu parodė, kad mūsų gimnazijos bendruomenė yra neabejinga tiek sveikai gyvensenai, tiek kitų kultūrų pažinimui, tiek solidarumui su tais, kuriems labiausiai reikia pagalbos. Šios dienos renginiai sustiprino ne tik mūsų fizinę sveikatą, bet ir bendruomeniškumo jausmą bei sąmoningumą dėl pagalbos kitam.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas