Šeimos šventė „Aš ir tu – mes visi kartu”

  • Paskelbta: 2024-05-17
  • Kategorija: Renginiai

Gegužės 16-tąją dieną Prezidento Antano Smetonos gimnazijoje su trenksmu paminėta šeimos šventė „Aš ir tu – mes visi kartu”. Šventė džiugino ne tik mokinius, bet ir tėvelius bei mokytojus. Renginyje aktyviai dalyvavo 67 komandos. Kiekviena komanda turėjo įveikti 16 užduočių: „Pabėgimo kambarys”, „Sudurtiniai daiktai = sudurtiniai žodžiai”, „Žodžių loto”, „Vaizduokliai”, „Muzika kvadratu”, „Asmenukė su prezidentu”, „Daugybos lentelės tvisteris”, „Įjunk sireną”, „Taiklioji kojelė”, „Keliaukime po Europą”, „Sėkmės pynė”, „Grybų karas”, „Kūgelių sudoku”, „Olimpinis Alias”, „Žvairas snaiperis”, „Pirmoji pagalba”.

Jau tradicijomis tapę mokyklos renginiai negalėtų vykti, jei ne tradicijas palaikanti mokyklos bendruomenė. Norėdami išsiaiškinti daugiau apie šeimos šventę, apklausėme gimnazijos direktorės pavaduotoją ugdymui, šios šventės organizatorę Ritą Miliūnienę:

- Ką jums reiškia tradicija ir kuo ji svarbi mokyklai?  

- Tradicija, iš tikrųjų, yra šnekamoji tautosaka, tai, ką tu perduodi iš lūpų į lūpas vienas kitam, tai, kas tęsiasi nuo amžių į ateitį. Sugebėti perimti tradicijas, ir perduoti jas savo vaikams yra, manau, pagrindinis kultūros šaltinis.  

- Kodėl organizuojamos šventės mokykloje?  

- Iš esmės, kiekviena mokykla, kaip ir šeima, turi savo tradicijas arba savo kažkokius vertybinius akcentus, tai be šeimos - nebūtų mokyklos. Ar ne? (šypsosi) Privaloma pažymėti tai kartu, nes kitaip nepajausi tėvelio, mamytės - jie eis, praeis, vaikus atves, išsives, užaugins, ir tu nepabuvai, nepamatei jų tokioje paprastoje aplinkoje, kurioje gali pabūti bet kuo - pašokinėti, padainuoti, tiesiog pabūti petis prie peties, kad pajaustum tą bendrystę - tai yra svarbu.

Kartu su vaikais sporto aikštelės rungtynėse dalyvavo ir moksleivių mamos ir tėčiai. Norėdami daugiau sužinoti apie tėvelių įspūdžius šeimos šventėje, apklausėme vienos iš moksleivių mamą Rasą Kasparavičienę:

- Kodėl dalyvaujate šventėje?

- Nes tai šeimos šventė! Čia atvykome su vyru ir vaikais.

- Ar dalyvaujate rungtynėse?

- Taip, žinoma, esame aktyvi šeima.

- Ar pirmą kartą dalyvaujate?

- Taip.

- Ar šventė patenkino lūkesčius?

- Taip, net labai.

Tačiau negalime pamiršti ir pačių mokinių įspūdžių - gimnazijos abiturientas Marijus Braga džiaugiasi: „Jaučiausi, kaip Tyson’as Furis, kai šis atsikėlė nuo žemės, suklupęs nuo Deontay Wilder smūgio. Tai buvo pirmi metai, kai užduotis atlikome pirmieji. Aišku, daugumai iš mūsų oponentų net nebuvo suėję dvylika metų, bet vis tiek jautėmės, kaip nugalėtojai.”

Šventės pabaigoje, mokyklos aktų salėje vyko komandų apdovanojimai. Gimnazijos direktorė visoms komandoms įteikė diplomus bei 3D spausdintuvu atspausdintus medalius, kuriuos suprojektavo Kamilė Bruzgulytė iš 8B klasės.

Labai smagu matyti, kaip kiekvienais metais mūsų bendruomenė plečiasi ir mokyklos renginiuose sutinkame ne tik daug naujų veidų, bet ir atpažįstame daug senųjų. Įvairiausios šventės gimnazijos erdvėse ne tik motyvuoja smagiai ir turiningai praleisti laiką, bet ir primena, kaip gera augti stiprioje, vieningoje bendruomenėje.

Ypatingai smagu, kad šiemet gimnazijos renginį parėmė dovanėlėmis UAB "Gudobelė" ir UAB "Baltasis pyragas". 


 


 


 


 

Autorius:
Skaistė Matiušinaitė, Matas Obelienis, Marijus Braga, Miglė Jucytė, Beata Bendaravičiūtė, Erlandas Prakapavičius.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas