Kaziuko turguje visa mokykla šoka

  • Paskelbė : Rita Miliūnienė
  • Paskelbta: 2023-03-13
  • Kategorija: Renginiai

Kiekviena tautinė Kaziuko mugė Prezidento Antano Smetonos gimnazijoje reikalauja laiko ir pasiruošimo. Mokiniai gerokai prieš šventę kartu su mokytojais ima puošti mokyklą, gamina dekoracijas, koridoriuose sustato prekybos stalus, sužymi kiekvienos klasės vietą, o salėse ruošiasi sportuoti ir šokti.
Kaziuko mugėje mokiniai pardavinėja savo gaminius. Jų įvairovė stebina. Vieni prekiauja rankų darbo dirbiniais, kiti maisto ir gėrimų gaminiais. Svarbiausias mugės atributai – iš augalų šakelių ir gėlių supintos verbos, pačių mokinių iš karoliukų suverti karoliai bei jų kurti vaizdingi atvirukai. Gamintas maistas taip pat įvairus: pačių kepti pyragai, keksiukai, sausainiai ar net tradiciniai baronkų karoliai. Skamba liaudiška muzika, visi pasipuošę pradeda prekybą. Į mugę ateina šeimos nariai, draugai, giminės, visi randa, ką nusipirkti, todėl išeina linksmi ir pilnais krepšeliais. Po prekybos visa bendruomenė susirenka aktų salėje, kur gros profesionalūs muzikantai, o šoks ir dainuos jauni ir seni.
Per Kaziuką gimnazija dalyvavo penktajame Lietuvos mokyklų tradicinių šokių konkurse „Visa mokykla šoka“. Kiekviena klasė išmoko po vieną liaudies šokį ir Kaziuko vakaronėje kvietė draugus bei gimnazijos svečius pašokti kartu. Kai kuriems nelengva buvo sugaudyti šokio žingsnelius, bet šokėjai greitai išmoko ir linksmai trypė pagal muzikos taktą. Kai atėjo eilė 7a ir 7b klasėms, šokėjai sustojo poromis ir pasileido šokti. 7b klasei puikiai sekėsi, o 7a truputį nueidavo į šoną, bet greitai susigaudė ir laimingi šoko. Visos klasės buvo nuostabios, nes sukūrė puikią nuotaiką, bet, ko gero, linksmiausiai šoko 8a ir 8b klasės, prisijungė ir jų auklėtojos Inga Graužinienė bei Laima Vilkevičienė. Paskutiniai į šokių aikštelę išėjo abiturientai. Jie pademonstravo žingsnelius ir visi noriai kartojo. Buvo linksma. Kai kurie šoko ir po tris, ir po penkis.
Labai tikimės penktajame Lietuvos mokyklų tradicinių šokių konkurse „Visa mokykla šoka“ užimti vėl pirmąją vietą kaip ir prieš penkerius metus.

Gimnazijos žurnalistės Meida Katkevičiūtė, IIa kl., ir Emilija Džiugelytė, 7a kl.

 

Nuotraukos:
P. Savickaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos