Atvirų durų diena - Policijos mokykloje

         Gegužės 17 dieną su II gimnazinės klasės moksleiviais vykome į policijos mokyklos atvirų durų dieną susipažinti su policijos darbu, gauti atsakymus į visus rūpimus klausimus. 

        Moksleivių laukė ne tik įvairios edukacinės erdvės, bet ir policijos kursantų pasirodymas.  Moksleiviai galėjo sudaryti fotorobotą, išbandyti taiklumo iššūkį su lazeriniu ginklu, susekti nusikaltėlį, išryškinti pirštų antspaudus. Išskirtinį įspūdį paliko automobilio apsivertimo imitavimo įrenginys, ne iš vieno moksleivio buvo girdėti atsiliepimas, kad verčiantis automobiliui smaugė diržas, o išlipus iš automobilio dar keletą minučių virpėjo kūnas ir virpėjo širdelės. 

         Įdomus ir tikroviškas buvo kinologų pasirodymas: demonstravo, kaip  su tarnybiniu šunimi sulaikomas nusikaltėlis, ieškojo automobilyje narkotinių medžiagų. Taip pat atkreipė dėmesį, kad tarnybiniai šunys dėvi jiems skirtą uniformą. Taip pat prisistatė raitoji policija. 

        O kur dar pokalbiai su "Aro" atstovais, kriminalistais ir pačiais kursantais, iš kurių gali gauti atsakymus į visus rūpimus klausimus.

        Įdomi ir naudinga diena susipažįstant su policijos studijomis ir darbu!

 

Autorius:
Kajeros specialistė Eglė D.

Nuotraukos:
Eglė Dudinskienė, Ana Ivanova

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas