Angelų takais

  • Paskelbė : Rita Miliūnienė
  • Paskelbta: 2022-05-11
  • Kategorija: Renginiai

Kaip sako filmo kūrėjai, „M.K. Čiurlionis mums paliko didelį ir tokį pilną pasaulį savo paveiksluose ir muzikoje, kartu su labai įkvepiančia citata – “Pasaulį vaizduojuos kaip didelę simfoniją”. Iš ties, šiomis dienomis viskas kitaip. Daug nerimo, baimės, tylos ir nežinios… Visas mūsų pasaulis susideda iš atskirų simfonijos dalių, bet visumoje viskas skamba dar gražiau ir įspūdingiau.“

Mokinių pažintis su dailininko kūryba prasidėjo nuo parodos, o vėliau techninių galimybių pagalba nusikėlė į virtualių paveikslų pasaulį. Jame - 60 žinomų ir lengvai atpažįstamų bei mažiau matytų M.K. Čiurlionio drobių ir užburianti bei iki sielos gelmių sujaudinanti kompozitoriaus muzika. Virtualios realybės filmas išryškina paveikslų fragmentus, aplinką, objektus, detales, akvarelės spalvų tonus ir atspalvius, ištirpusius vandenyje. Tai kelionė po įspūdingiausius ir gražiausius menininko kūrinius (“Ramybė”, “Angelėliai” “Aukuras”, “Žinia”, “Angelas” ir kt.) ir galimybė bent trumpam atsiriboti ir pabūti šviesoje, kurią spinduliuoja kūrėjo paveikslai. 

Žiūrėdami šį filmą, mokiniai sudalyvavo nepakartojamoje kelionėje. Jie ne tik pamatė žemę iš paukščio skrydžio, atsidūrė visatos platybėse, bet  ir tapo kiekvieno paveikslo dalimi, išgyvendami skirtingas emocijas, kurias dažnai sunku buvo įvardinti net sau pačiam. Po filmo peržiūros daug diskutavome, kas sukėlė stipriausias emocijas, kodėl sunku įvardinti tai, ką jautė ir kaip menas gali išlaisvinti susikaupusį nerimą, baimę, žavesį ar kitas užslėptas emocijas.

                                                                                       II b klasės mokinė Oreta Blinovaitė

Nuotraukos:
L. Jankūnienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos