Savanorystė „Penktoje kojoje“- mokinių išvyka į Linksmakalnį

  • Paskelbta: 2024-06-13
  • Kategorija: Išvykos

Birželio 12 dieną III- klasės mokiniai nusprendė nuvykti į šuniukų prieglaudą „Penktoji koja“, įsikūrusią Linksmakalnio miestelyje. Ši savanorystės iniciatyva buvo skirta padėti beglobiams šuniukams ir suteikti jiems daugiau džiaugsmo bei šilumos. tai buvo puiki proga nuvežti per Kaziuko mugę surinktus apie 250 eurų prieglaudai paremti.

Už suaukotą sumą mokiniai nupirko daug maisto skirto šuniukams – kieto, minkšto, įvairių skanėstų, taip pat palučių. Mašinos bagažinė buvo pilnut pilnutėlė prekių gyvūnams, kurias su džiaugsmu pasiruošėme pristatyti prieglaudai.

Atvykus į Linksmakalnį, mokinius pasitiko šuniukų lojmai ir šiek tiek nemalonus kvapas, rodantis didelį šuniukų skaičių prieglaudoje. mokiniai pristatė lauktuves ir sukrovė didelę krūvą skanėstų ir kitų reikmenų šuniukams.

Mokiniai galėjo pavedžioti šuniukus. Prižiūrėtoja atvedė du – Juodį ir Sapį, kurie, kaip ji sakė, labai puikiai sutaria tarpusavyje. Mokiniams buvo labai smagu vedžioti šiuos draugiškus šunelius po pievas ir prie vandens telkinio, kur vienas iš šuniukų netgi nusimaudė. Tai sukėlė daug džiaugsmo ir nuostabių emocijų visiems.

Prižiūrėtoja papasakojo, kad šiuo metu prieglaudoje yra apie 400 šuniukų, o tai yra labai daug. Ji taip pat paminėjo, kad savaitgaliais atvyksta daug šeimų su vaikais, kurie vedžioja šuniukus - tai yra naudinga ir džiuginanti patirtis tiek šunims, tiek vaikams. Mūsų pastangos ir parama yra labai svarbios ir vertinamos.

Ši išvyka į Linksmakalnio šuniukų prieglaudą „Penktoji koja“ buvo nepakartojama patirtis. Supratimas, kiek daug džiaugsmo gali suteikti paprastas šuniukų vedžiojimas, mus įkvėpė tolesniems geriems darbams. Planuojame vėl sugrįžti į prieglaudą ir suteikti šuniukams dar daugiau gražių akimirkų. Tai puikus pavyzdys, kaip savanorystė gali būti naudinga tiek tiems, kuriems pagalba teikiama, tiek patiems savanoriams. 

Autorius:
Jolanta Lukočienė

Nuotraukos:
Jolanta LUkočienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas