Kabinetų kabinetas – gamtos mokslų laboratorija

  • Paskelbė : Rita Miliūnienė
  • Paskelbta: 2022-09-16
  • Kategorija: Aktualijos

Pirmiausia į akis krenta dvi eilės lygiagrečiai išdėliotų, sujungtų tarpusavyje stalų, kurie užima didžiąją dalį kabineto. Naujos kėdės su ratukais, kurios atitinka modernią kabineto estetiką. Prie plačių stalų žymiai daugiau vietos. Ant kiekvieno stalo įrengti stovai su elektros rozetėmis - bus žymiai patogiau atlikti eksperimentus, tyrimo darbus, naudotis nauja įranga arba įkrauti telefoną.

Klasės priekyje naujas ir mokytojo stalą bei interaktyvi lenta. Mokytojo darbo vieta tapo erdvesnė, modernesnė ir patogesnė. Interaktyvi lenta atveria žymiai daugiau galimybių įdomiai vesti pamokas ir išdėstyti mokslo medžiagą. Per visą kairiąją sieną ryškiaspalvė periodinė cheminių elementų lentelė. Tikrai kabineto nesupainiosi su geografijos ar muzikos kabinetu.

Maloniai stebina nauji įrengimai, prietaisai ir darbo spintos. Pasižvalgius po klasę, chemijos mokytoja Rima Jums pristatys, kas slypi chemijos kabineto spintelėse. Pirmiausiai, atidarius spintelės dureles, išvysite keletą mikroskopų ir kitų įrenginių, kurie mokiniams padės iš arčiau pamatyti ląstelių įvairovę ar kitas smulkias daleles. Atidarius dureles su užrašu „Cheminės medžiagos“, rasite sieros rūgšties ir kalcio chlorido, natrio karbonato ir bario chlorido - visokiausių šarmų chemijos bandymams atlikti. Prie sienos įrengtos specialiosios kriauklės su indelių džiovyklėmis viršuje.

Chemijos kabinetas virto gamtos mokslų laboratorija, pritaikyta chemijos, biologijos bei fizikos pamokoms. Visai šalia laboratorijos atsinaujino ir darbo paruošiamasis kabinetas. Paruošiamajame laikoma įranga eksperimentiniams darbams atlikti. Vienose spintose tvarkingai sudėliotos cheminės medžiagos, kitose – indai. Indai įvairiausi: plokščiadugnės kolbos, matavimo stiklinės, trikojai laikikliai, spiritinės lempelės, mėgintuvėliai, kūginės kolbos - skaičiuotum nesuskaičiuotum.

Naujas chemijos kabinetas skatins mokinius semtis žinių apie stebuklingą ir nuostabų chemijos pasaulį. Jis modernus, estetiškas ir patogus. Visa nauja įranga ir prietaisai leidžia atlikti daugiau eksperimentų, kurie mokiniams padeda lengviau suprasti ir išmokti naujus dalykus. Mokiniai džiaugiasi, kad šiais mokslo metais galės mokytis atnaujintame chemijos kabinete. Galbūt kas nors iš jų taps ir žymus chemijos ir kitų gamtos mokslų mokslininku.

Gimnazijos žurnalistai Justinas Kemežys, Ieva Kliševičiūtė, Eivyda Barkauskaitė

 

Nuotraukos:
E. Jankūnas

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos